És molt important saber passar el testimoni a les noves generacions. La manera de fer-ho és donant exemple per part dels adults.

Mitjançant el joc al voltant d’una taula apareixen situacions que posen a prova als jugadors. No només es tracta de guanyar, sinó també de saber perdre. I sobretot no fer mai trampes.

Hi ha multitud de jocs per gaudir en família. Des dels mil·lenaris jocs d’estratègia com els escacs i el Go, a les últimes versions de videoconsoles de saló.

En el meu cas vaig aprendre a jugar a cartes amb els meus avis. Un bon berenar, un bon mall de cartes i a passar una gran tarda amb els teus.

En un altre ordre, els adults també juguen amb diners i per diners. Personalment, estic en contra de les màquines escurabutxaques. En general, les persones que juguen a elles tenen més pèrdues que guanys i solen tenir dependència. Considero injust que algunes persones es lucrin per la vulnerabilitat d’altres.

Els valors que podem trobar en els jocs de taula són: amistat, actitud noble, diversió, desafiament, desenvolupament mental, el compartir, el repartir, el conèixer-se un i als altres … Les alegries i emocions dels jocs generen molts bons records i aliances duradores . La complicitat seria també un valor inestimable.

Benvinguts a l’Art de la Vida.

Recomanació de jocs de taula:

Monopoly, Trivial Pursuit, Scrabble, Pictionary, Risk, Cluedo, Colons de Catan, Rummikub, Dòmino, UNO …

Recomanació de jocs de cartes:

Amb la baralla espanyola: Mus, Set i mig, Brisca, Escombra, cinquet, Burro …

Amb la baralla francesa: Bridge, Pòquer, Cistella, King, Remigio, Vuit americà …

Hans Aiguabella