Naming o no Naming …

Considero que el nom ho diu tot i és la part vital social més rellevant.
Tots tenim un nom. Un nom propi. I les coses que ens envolten també.
El nom dels països, dels pobles, dels carrers … Potser el més important: el nom per a un nadó …

Escollir un nom és un Art. Per exemple, cada nit es decideixen els titulars de totes les portades dels diaris en paper. Un equip de periodistes ofereix les seves opcions a la direcció per escollir els titulars més pertinents en funció de les notícies.

Hi ha jerarquies. Un títol d’un disc és més que els títols de les cançons. Així mateix, el nom de l’artista musical o d’un grup és superior al nom del disc.

Encara que sembli increïble molts empresaris consideren que el nom amb el qual et presentes és el de menys. L’important és fer molt bé la teva feina, et diguis com et diguis. Per exemple, la companyia ONO va començar amb un nom molt humil, poc cridaner i una mica negatiu per contenir la paraula NO. No obstant això, ara és una gran multinacional.

No hi ha cap garantia d’èxit per tenir un nom fabulós. Això és cert, però si treballem dur i vam encertar amb un nom original en el nostre sector econòmic podem guanyar a la competència. El nostre objectiu és anar creixent a poc a poc treballant una bona imatge, prestigi i un bon nom: el de la nostra empresa i les nostres marques.

El procés creatiu, per trobar un nom d’acord amb les intencions del client, es resol amb dues dinàmiques: una tempesta d’idees, “brainstorming”, amb posteriorment una selecció important d’opcions fins a l’elecció preferida del client; i un altre plantejament consistent en seguir les instruccions deixant reposar tota la informació diversos dies en el cervell fins a trobar la solució. Aquesta última tècnica no coneix d’horaris, ni de taules amb el seu ordinador. Creativament la solució pot aparèixer en qualsevol moment.

 

Abril 2016
Hans Aiguabella