Ens trobem davant d’una situació social que no esperàvem, les noves eines de comunicació, ens obren centenars de portes i possibilitats però a la vegada, ens obliguen a aprendre, adaptar-nos i sobretot a haver de integrar en els nostres sistemes empresarials, processos que abans no eren necessaris.

Moltes empreses, es troben doncs, sense professionals especialitzats capaços, no només de fer publicitat en aquests nous mitjans, si no, que es necessiten departaments de creació de contingut.

Totes les empreses en major o menys mesura, són capaços de generar contingut interessant i útil per als seus clients, el problema se situa en la manca d’aquests professionals encarregats de crear-lo, per això, moltes de les empreses que es veuen en aquesta tessitura, opten per entrar en contacte amb agències i productores de vídeo per solucionar aquesta mancança que cada vegada es demana més al mercat.

Una campanya de comunicació, vindria a ser alguna cosa semblant a subcontractar un departament de comunicació extern per un temps limitat i amb uns objectius fixats prèviament.

Solem associar moltes vegades aquestes noves eines a la professió jove de “social mitjana” però en realitat, és només la punta de l’iceberg.

En un departament de comunicació, es requereix d’una persona encarregada d’organitzar un pla de comunicació complet, és a dir, tenir en compte totes les possibilitats tecnològiques i creatives, organitzar-les i dirigir la seva execució, en aquest pla entrarien tasques com la creació i difusió de perfils en xarxes, la creació d’imatges estàtiques, missatges estàtics i dinàmics, disseny gràfic, creació de vídeos com tutorials, entrevistes, temàtics per productes, actes … etc. tot allò que pugui ser un interès per a l’usuari final, es detecta, s’organitza, es prioritza i s’executa poc a poc seguint un pla estratègic.

Si per algun motiu creus que el teu negoci no és capaç de generar contingut personalitzat i anuncis en els nous mitjans, és que no t’has creuat amb un creatiu publicitari que sàpiga veure on hi ha el talent i l’interès que amaga el teu negoci.

No serveix de res invertir en publicar un, dos o quatre articles al mes, si paral·lelament, no generes entrevistes, vídeos dels productes, notícies d’actualitat, consells pràctics … Hi ha molta feina per fer, i hi ha un gran públic que està esperant poder rebre informació útil per poder consumir amb criteri i responsabilitat.

En Optiludik, un exemple clar de campanya de comunicació ha estat el següent:

El centre mèdic QMS, situat al centre de Barcelona, ​​va contractar els serveis per obtenir un seguiment i un control extern de la comunicació, durant els nou mesos que va durar el contracte, hem generat molt material, per fer esment, vam començar amb el disseny de un nou catàleg imprès dels serveis, “guia pràctica”, també hem dissenyat una targeta regal amb banda magnètica, cartellera per al centre, hem dissenyat una guia d’estil per a vídeo i hem generat un vídeo amb notícies, actualitat, consells mèdics, alertes publicitàries, per a les mateixes pantalles del centre, també com a treball important hem realitzat entrevistes a doctors del propi centre per mostrar les seves especialitats i fomentar el servei.

Tot això amb la finalitat d’apropar els serveis mèdics als pacients, solucionar els dubtes i inquietuds que puguin tenir oferint-los de primera mà, és a dir, del mateix especialista, la informació més transparent.